PMP - Project Stakeholder Management


Click to Start  >>>Project Schedule Management - Online Sample Test


Project Stakeholder Management PPTs

Additional Questions

1.       In the stakeholder register the stakeholders can be classified into the following.
a.       Internal/external
b.      Supporter
c.       Neutral
d.      All of the above

2.      Influence/ Impact grid classify the stakeholder based on the following
a.       Power and Influence
b.      Influence and Impact
c.       Power and Urgency
d.      Power and Interest

3.      Which of the following is not input to Identify Stakeholders process
a.       Project Management Plan
b.      Project Charter
c.       Procurement  Documents
d.      Organizational Process Assets

4.      Organizational Process Assets that an influence the Identify stakeholder process include.
a.       Stakeholder register from the current project
b.      Issue log from previous projects
c.       Stakeholder register from Previous project
d.      None of the above

5.      The engagement level of the stakeholders can be classified as
a.       Unaware
b.      Resistant
c.       Neutral
d.      All of the above


6.       In a highway construction project the planning was complete and execution was about to begin.  The villagers living in vicinity came out and stopped the execution. They demanded a very high compensation that adversely impacted the budget and timelines of the project. Which process from PMBOK would have helped in preventing this problem from occurring?
a.       Identify Stakeholders
b.      Plan communication
c.       Plan Budget
d.      Develop Schedule

7.      Which of the following processes do not use meetings as a tools and techniques?
a.       Identify Stakeholders
b.      Plan Stakeholder Management
c.       Manage Stakeholder Engagement
d.      Control Stakeholder Engagement

8.      Project plan updates during  Manage Stakeholder Engagement Process  can be due to
a.       Change in the scope baseline
b.      Change in the schedule baseline
c.       Change in the cost performance baseline
d.      Replacement of an ineffective communication method by a new method

9.      Which of the following statement about the issue log is correct
a.       The Issue log contains Risks and is created during Manage Stakeholder Engagement Process
b.      The Issue log contains Issues and is created during Plan Stakeholder Engagement Process
c.       The Issue log contains Issues and Risks and is created during Control Stakeholder Engagement process
d.      The Issue log  is updates as new issues are identified and current issues are resolved during Manage Stakeholder Engagement Process

10.  Which of the following are output of Manage Stakeholder Engagement process
a.       Project Management Plan Updates
b.      Organizational Process Asset Update
c.       Change Request
d.      All of the above

11.  Which of the following is the process of monitoring overall project relationships and adjusting the strategies and plans for engaging stakeholders?
a.       Control Stakeholder Engagement
b.      Plan Stakeholder Engagement
c.       Manage Stakeholder Engagement
d.      Identify Stakeholders

12.  Work Performance Data is  input to which of the following process
a.       Control Stakeholder Engagement
b.      Plan Stakeholder Engagement
c.       Manage Stakeholder Engagement
d.      Identify Stakeholders

13.  Which of the following processes is used to process the change requests generated from analysis of project performance and interaction with the project stakeholders?
a.       Control Stakeholder Engagement
b.      Perform Integrated Change Control
c.       Manage Stakeholder Engagement
d.      Plan Stakeholder Engagement

14.  Who of the following are project stakeholders?
a.       Someone who thinks that they are impacted by the outcome of the project
b.      Competitors
c.       Team members
d.      Government

15.  Fill in the blank
Projects stakeholders are individuals, groups, or                     who may effect, be affected by, or perceive themselves to be affected by a decision, activity, or outcome of the project. 

a.       Team
b.      Team Members
c.       Sponsors
d.      Organization

16.  The number of stakeholders in a project depends upon
a.       Size of the Project
b.      Type  of the Project
c.       Complexity  of the Project
d.      All of the above

17.  Project Charter is an input in the Identify stakeholders process and it provides information related to
a.       Project Budget
b.      Major Risk
c.       Project Timelines
d.      Internal and External parties related with the project

18.  Which of the following document provides guidance in managing stakeholder’s expectations?
a.       Stakeholder Register
b.      Stakeholder Management plan
c.       Communication Management Plan
d.      Project Management Plan

19.  For a project that is a result of a procurement activity, which of the following is a key stakeholder?
a.       Suppliers
b.      Parties in the Contract
c.       Competitors
d.      Customers

20.  Which of the following are the contents of the Stakeholder Management Plan
a.       Desired and current engagement levels of key stakeholders
b.      Identified Interrelationship and Potential overlap between stakeholders
c.       Stakeholder communication requirements for the current phase
d.      All of the above

21.  Which of the following are true about  activities related to the process Manage Stakeholder Engagement
a.       Engaging stakeholders at appropriate project stages to obtain or confirm their continued commitment to the success of the project
b.      Clarifying and resolving issues that have been identified
The correct answers are:
a.       a & b
b.      a only
c.       b only
d.      None of the above

22.  Which of the following process has Interpersonal skills as a tools and techniques?
a.       Identify Stakeholders
b.      Plan Stakeholder Management
c.       Manage Stakeholder Engagement
d.      Control Stakeholder Engagement


23.  Which  document  provides the  information related to needs and techniques for communication among stakeholders
a.       Project Management Plan
b.      Stakeholder Register
c.       Stakeholder Management Plan
d.      Communication Plan

24.  Percentage work completed, technical performance measures , start and finish dates of scheduled activities , number of change requests, number of defects , actual costs and actual duration etc are included in
a.       Work Performance Information
b.      Work Performance Data
c.       Performance Reports
d.      Forecasting

25.   Which of the following process uses Information Management System as a tool and technique
a.       Identify Stakeholder
b.       Plan Stakeholder Engagement
c.       Manage Stakeholder Engagement
d.      Control Stakeholder Engagement


1.      d
2.      b
3.      a
4.      c
5.      d
6.      a
7.      c
8.      d
9.      d
10.  d
11.  a
12.  a
13.  b
14.  c
15.  d
16.  d
17.  d
18.  c
19.  b
20.  d
21.  a
22.  c
23.  a
24.  b
25.  d











3 comments:

  1. Visit www.pmexpertinc.com for courses on Project Management
    PMP, PRINCE2,PMI-ACP

    ReplyDelete
  2. Understanding your working environment better will help you to rise above organizational issues and smooth the way to successful project management.hop over to this web-site

    ReplyDelete